post format is:

Waikawa Bay School

TRANSFORMING SPACES

This two staged project involved the relocation of an existing classroom, the building of a brand new classroom with break-out area followed by the upgrade of two senior classrooms, bathroom and cloak areas.

The selection of appropriate building materials was the key matching old with new and also meeting modern education requirements.

What were drab tired classrooms are now bright, open, happy spaces for teaching and learning. 

Click here to read the article on Stuff.

post format is:

Witherlea School

POTENTIAL MAXIMISED

Working to a tight budget can provide some challenges. To allow for funding restraints the first classroom was constructed with the view of adding another classroom at a later date.

A tight site in the center of the school offered some obstacles. Safety of students and disruption to school life was minimised through clear communication with staff,

The classroom conform to modern learning standards with large glazed areas and bright interior decor.

An extensive basement area below allows ample space for safe storage of the school’s sport equipment.

post format is:

Springlands School

OPEN IT UP

The aim of this project was to convert the old school library into two classrooms which can be turned into one large learning space.

The large bi-folding aluminium door dividing the rooms can be closed, partiallly opened or completely opened to create a Modern Learning Environment. The flexibility and openness enables team-teaching or split a class into small groups and spread them over a wider area.

 To give the room some colour Autex Composition was used.

New Double Glazing Aluminium inserts as well as a nice new hardwood deck area give the children a more comfortable area to learn.

post format is:

Renwick School

A CLASS ABOVE

A new three classroom block, additional office area, upgrade of the schools staff & conference room, accessible toilet and an extensive car-park area were all included in this project.

The three new classrooms are designed to create a Modern Learning Environment with the use of bright & bold colours for an interesting and fun space for the kids. 

Even teachers didn’t have to miss out. An additional 100 sqm of office area in conjunction with the conversion of old office spaces into a large staff area and conference room coloured in bold blue to give the teachers somewhere to enjoy their day as well.

Working closely with the school to minimize disruption to their everyday routines while meeting budgets and time-frames were key to a successful outcome.